connor

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

pišťanek, nevôľa k ničomu, eufória...

Práve čítam článok Pišťánka, ako píše, že by najradšej nerobil nič. Ani písať by nechcel(pričom sám neskôr spomína pobyt na Dalmácii...).  Úplne na záver hádže akési pravidlo, citujem. „ Happy people have no stories.“ Neberiem mu názor, rozmanitosť mám rád. Práve ňou nikdy nedosiahneme význam absolutizmov ako „skutočná pravda“, „skutočná láska“... ale nechcem ostať v predsieni hustej filozofii.

V zásade sa dá s ním súhlasiť v jednej alternatíve. Ak si vezmeme, že keď už prežívame nejakú formu radosti alebo spokojnosti, nemusíme(nemáme) o tom písať, lež skôr prežívať. Ako ja. Teraz. V týchto dňoch. Poverčivosť je forma alibizmu. Občas asi alibistom aj som. Veď človek vymení behom dňa niekoľko sociálnych rolí. Niekoľko dní som už fackaný eufóriou, o ktorej som premýšľal v prvých erupčných desiatkach hodín. Či sa pozriem vľavo, vpravo, nahor alebo nadol, tá eufória je všade. No budete sa nad ňou zamýšľať? Tak sa jej nadýchnime. Skúsme. Buď nás naplní svojím obsahom alebo nás udusí. Nádych, malý výdych. Znova nádych, krátky výdych(údajne je to najvhodnejšia forma dýchania, ale čo s prebytočným vzduchom v pľúcach nevedno...) Prežívam. Vôňa eufórie sa mi dostáva do dutiny, pľúc, priedušiek, priedušníc. Uff...otváram pomaly oči, nabral som dostatočný nádych. Vydychujem(len krátko). Znova veľký nádych. Hm... čo Vám napíšem. Je to niečo iné. Ako niečo luxusné(spotreba je vyššia ako jej výroba - ekonomická charakteristika)každý jej gram uschovávam, ak by jej dlhšiu dobu nebolo. Ak  sa mi vzdiali, či nedajbože navždy...ani napísať to nenapíšem(nie že by som bol poverčivý...)

Mali by sme písať či už sme alebo nie sme v eufórii. Nikdy nevieme, kedy dáme návod na riešenie nedostatku luxusnej eufórie, či s pomocou ako ju dobre uskladniť na lepšie časy. Alebo ako ju prežívať. Alfa omega. Ospravedlňujem sa Vám, ale posledné dva texty namočené v eufórii až po uši si teraz nechám v sejfe. Je to súkromné. No možno, aj pri jej aktuálnosti ju sem zavesím, aby som si neprotirečil.

 

 

c


relax | stály odkaz

Komentáre

  1. Hm, keď som v euforickom stave
    tak veru nepíšem, ani neviem čím to je... prežívam ju naplno... ale nedokážem o nej písať.. alebo len nieje na to čas pri tom prežívaní..
    Naopak, keď sa ocitám v spleti smútku tak je najlepšie pre mňa sa z neho vypísať... a teda istým spôsobom možno v mojom prípade súhlasiť s heslom: " Happy people have no stories" ...
    publikované: 14.06.2008 20:11:41 | autor: kiti (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. kiti
    ja sa tomu ani nepriečim, ale sám činím, ak som v tej eufórii, keď trocha pominie a ja sa dostanem k slovám...
    publikované: 14.06.2008 20:40:21 | autor: connor (e-mail, web, autorizovaný)
  3. connor len sa čiň ;))
    píšeš úžasne..
    publikované: 14.06.2008 21:46:32 | autor: kiti (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. kiti
    a to, čo píšeš, sa dobre číta:)...
    publikované: 14.06.2008 22:44:04 | autor: connor (e-mail, web, autorizovaný)
  5. našťastie pravda dokáže byť
    aj sladká :)
    a za tento sladký pôžitok môžeš ďakovať len sebe...
    porúčam sa na dnes... rozmýšľala som ešte nad poskladaním pár slov do viet ale už ma príliš zanáša do sveta snov :)
    tak dobrú noc.. :)
    publikované: 14.06.2008 22:59:40 | autor: kitiucsib (e-mail, web, autorizovaný)
  6. kitiucsib
    tak dúfam, že myšlienku dokončíš:)
    publikované: 15.06.2008 00:39:46 | autor: connor (e-mail, web, autorizovaný)
  7. nuž pravda pravdúca- celkom neabsolutisticka a nekategoricka- len z mojho pohladu videna :DD
    je, ze ak prezivas (prezivam ja) euforiu tak... je to take neskutocne vzacne, ze sa bojim, ze to nejakou analyzou, opisovanim slovami, akymkolvek inym zhmotnenim celkom rozbijem. pri euforiii radsej ani nedycham, ak.. tak len velm plytko, aby som ju nahdou neodfukla... stavy smutku su pre nas v tomto svete castejsie sa vyskytujuce, preto nemame problem so strachom o ich rozplynutie :) a dokonca mam pocit, ze dnesna spolocnost, alebo skor teda ludia v nej su negativisticky nastaveny a! asi si myslia, ze stastie sa nenosi... ked ja poviem, ze som stastna "len tak" pozeraju na mna ako na martana a potom sa zacnu bavit o svojich nestastiach, ved to je oooovela zaujimavejsie ako pocuvat, ze niekto je stastny
    publikované: 16.06.2008 22:48:57 | autor: Bublinka (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. bublinka
    pekné myšlienky...hm
    publikované: 16.06.2008 23:07:13 | autor: connor (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014